Home / Felkodsläsare / Bästa Felkodsläsare 2018, bäst i test

Bästa Felkodsläsare 2018, bäst i test

Vi utser bästa felkodsläsaren 2018

Vi är väl medvetna om att den svenska trafiken består av alla möjliga biltyper, från äldre modeller till nya och moderna fordon. Något som alltid är tråkigt, oavsett vilken bil det gäller, är när bilen börjar krångla. Så fort en av varningssignalerna börjar blinka känner man den där klumpen i magen. En av anledningarna till att det ofta känns så jobbigt beror på att man inte har koll på vad som är fel. Med hjälp av en felkodsläsare kan du dock snabbt ta reda på detta. Här på denna sida kommer vi att gå igenom de senaste felkodsläsarna för att bedöma vilken som är den bästa felkodsläsaren 2018. Med vår hjälp ska det bli enklare för dig att välja rätt bland de olika felkodsläsarna. Se vilken felkodsläsare som var bäst i test 2018.

Skillnad på olika felkodsläsare

Något som är bra att komma ihåg är att det finns olika typer av felkodsläsare. Till exempel har produkterna olika typer av ingångar som ska kopplas in till portarna i bilen. Den vanligaste typen är även den mest moderna, vilket är OBD2. OBD står för On Board Diagnostics. Så gott som alla bilar som har lanserats från 2001 och framåt använder sig av OBD2. Endast äldre bilar har OBD1 eller någon annan typ av port. Man kan även skilja felkodsläsarna åt baserat på funktion. Enklare felkodsläsare kan avkoda felmeddelanden och stänga av dessa. Mer avancerade felkodsläsare kan ge mer detaljerade beskrivningar av vad som sker i bilen. Slutligen finns det även felkodsläsare som är speciellt utvecklade för vissa bilar. Dessa fungerar alltså bäst när de används till just det specifika bilmärket. I detta test går vi igenom olika typer av nya felkodsläsare innan vi slutligen utser en vinnare.

Sammanfattning av resultatet:

    • NT644 Pro (VINNARE!)
    • NT510 pro
    • NT630 pro
    • NT301
    • NT200

5. Foxwell NT200 felkodsläsare

En prisvärd felkodsläsare som du enkelt kopplar in i både OBD2 och EOBD. Den kan utföra alla basfunktioner på ett smidigt sätt. Om din varningslampa lyser kan du koppla in Foxwell NT200 och snabbt ta reda på varför. Den kan även rensa koder och släcka varningslamporna. Denna felkodsläsare tillhör lågprissegmentet, något som märks i både priset och funktionerna.

 

 

4. Foxwell NT301 felkodsläsare

Denna felkodsläsare är betydligt större än NT200. Det är en utmärkt uppgradering till den som vill ha fler funktioner. Felkodsläsaren kan utan problem läsa olika felkoder och ange vad som har skett genom displayen. Den stödjer även live-data, vilket innebär att den kan visa vad som sker i bilen samtidigt som du kör.

 

 

3. Foxwell 630 PRO


Foxwell 630 PRO felkodsläsare

Foxwell 630 PRO är, precis som namnet antyder, en professionell felkodsläsare med flera bra funktioner och egenskaper. Professionella felkodsläsare kan göra mer än bara diagnosticera bilen. De kan även låta dig undersöka olika bilsystem och finkalibrera dessa. Foxwell 630 PRO täcker dock inte alla system. Den kan dock användas för att återställa ABS och airbags.

 

2. Foxwell 510 PRO

En kompetent felkodsläsare som faktiskt klarar av OBDII och även andra system. Felkodsläsaren är förvånansvärt kapabel och har även flera speciella egenskaper, exempelvis förmågan att registrera nya bilbatteri, undersöka ABS och finkalibrera olika system.

 

 

 

1: Foxwell NT644 PRO felkodsläsare

Testvinnaren! En professionell felkodsläsare som klarar av alla bilmodeller och alla system. Detta gör felkodsläsaren väldigt funktionell. Felkodsläsaren klarar av OBD 2 (även kallat OBDII), samt OBD 1 (OBDI), EOBD och CAN. Den kan även användas när du ska byta ditt bilbatteri eller utföra service på din elektroniska parkeringsbroms. En av de största fördelarna med just denna felkodsläsare är att den anger exakt vilket system eller vilken bildel som strular. Felkodsläsaren är avancerad men ändå enkel att använda. Den diagnosticerar automatiskt fordonet den kopplas in till och presenterar informationen på ett tydligt sätt i displayen. Vi anser att Foxwell NT644 PRO är den bästa felkodsläsaren 2018. Den passar perfekt för hobbymekaniker och går säkerligen att hitta hos flera bilverkstäder.

Slutsummering

Att Foxwell har placeringar i samtliga positioner på listan är inte så konstigt. Även om det finns andra aktörer på marknaden så är Foxwell en av de mest betrodda. Anledningen är enkel, de har under flera år tillverkat både avancerade och enkla felkodsläsare. Genom att tillverka felkodsläsare inom alla segment har de lyckats skapa sig en dominerande position på marknaden. Samtliga av de felkodsläsarna vi har undersökt håller hög kvalitet och kan användas till att avläsa felkoder utan problem.

Om admin

Check Also

Bästa felkodsläsaren – Bäst i test

Vilken är den bästa felkodsläsaren och vad är en felkodsläsare? Senast vi gjorde ”Bäst i ...