Home / Felkodsläsare / Varför du behöver en felkodsläsare

Varför du behöver en felkodsläsare

En varningslampa börjar blinka på instrumentbrädan.

Vad var det nu symbolen betydde?

Är problemet akut?

Känner du igen situationen? Alltför ofta uppsöker vi verkstäder helt i onödan vid när sådana tillfällen sker. Ofta är allt som behövs en enkel felkodsläsare!

I många fall betyder en varningslampa att ingenting egentligen är trasigt i bilen, och med rätt bildiagnostikverktyg kan lamporna och felen enkelt släckas eller stängas av. I andra fall kan du själv snabbt få veta vilken komponent i bilen som krånglar, och därmed få en klar indikation om hur du bör gå vidare med reparationen, helt utan att behöva konsultera en bilmekaniker varje steg på vägen.

Den absolut vanligaste förekommande standarden för bildiagnostik är ODB II, eller ODB2, vilket de flesta felkodsläsare använder. År 1996 fattades beslutet att låta denna standard gälla för alla nytillverkade bensindrivna bilar i USA, och år 2001 anslöt sig även EU till denna förordning, med den nya beteckningen EOBD. Sedan 2004 framåt gäller denna standard även för dieseldrivna bilar.

Detsamma gäller bilar som importeras till Europa, och du kan därmed lita på att en felkodsläsare med stöd för ODB II är kompatibel med varje europeisk personbil som antingen producerades eller importerades efter 2001. Dessutom ingår många lastbilar i denna standard. Se till exempel följande felkodsläsare, som stödjer de allra flesta fordonen på marknaden.

Du hittar ett stort utbud av felkodsläsare hos Prylstaden.se, till marknadsledande priser och till alla kända bilvarumärken!

Om admin

Check Also

Bästa felkodsläsaren – Bäst i test

Vilken är den bästa felkodsläsaren och vad är en felkodsläsare? Senast vi gjorde ”Bäst i ...