Home / Felkodsläsare / Bästa felkodsläsaren – Bäst i test

Bästa felkodsläsaren – Bäst i test

Vilken är den bästa felkodsläsaren och vad är en felkodsläsare?

Senast vi gjorde ”Bäst i test” här på sidan gällde de för året 2018. Nu tänker vi lägga upp en ny och uppdaterad versionen av det tidigare testet.

En felkodsläsare är ett verktyg för att snabbt, smidigt och enkelt identifiera ett problem med bilen. Vi alla har varit med om när varningslampor har börjat lysa i instrumentpanelen och ställt oss frågan, vad är nu detta? Med en felkodsläsare kan man enkelt koppla in sig i bilens system för att sedan identifiera problemet. Alla proffsverkstäder men även bilbesiktningar använder sig av felkodsläsare för att snabbare och enklare hitta problem. Fördelarna med en felkodsläsare är simpla, minimera skadorna, fixa problemet själv eller vägleda sin mekaniker – enklare sagt, spara pengar.

I denna artikel kommer vi utse den bästa felkodsläsaren 2019 och hjälpa er jämföra samt välja rätt felkodsläsare!

Hur man väljer rätt felkodsläsare

Det finns en uppsjö av olika felkodsläsare med olika funktioner, prisklasser och varianter. Det viktigaste är att först kolla vilken port bilen som man vill läsa felkoder har. Den vanligaste typen är OBD2, man kan förenklat säga att bilar från 2001 och framåt använder sig av OBD2. Äldre bilar kan både ha OBD1 eller annan typ av port och därför är detta det första man behöver ta reda på innan man kollar på olika varianter av felkodsläsare.

Felkodsläsare skiljer sig markant när det kommer till funktioner, vissa kan stänga av felkoder, ge beskrivning om felet och vissa andra ger enbart en kod. Det finns även felkodsläsare som speciellt är utvecklade för vissa bilar och bilmärken. I detta test går vi igenom vilken felkodsläsare som är bäst!

Bäst i test 2019 – Felkodsläsare

5:e) Trygg femte plats.

VGate MaxiScan VS890
En enkel, smidig och prisvärd felkodsläsare från VGate. Med tretums LCD-skärm läser du felkoderna direkt på skärmen. Med modernteknik ger denna felkodsläsare en övergrippande hälsotest av ditt fordon. Till utseende är apparaten snyggt designad, stark och stabil – med hög kvalité. Den kan diagnostisera ett stort antal bilmärken, nämligen 70 olika. Felkodsläsaren visar både generiska och tillverkarspecifika felkoder (DTC). Det går även att ställa in på olika språk – dock inte svenska. Stödjer OBD2.

VGate MaxiScan VS890 hamnar därför på en trygg 5:e plats.

(4:e) Stabil fjärde plats.

Foxwell NT630 Plus
Foxwell NT630 Plus är en utvecklad variant av Foxwell NT630 Pro, med samma kraftfulla funktionalitet men med en extra slimmad design är denna felkodsläsare verkligen en kandidat på vår bäst-i-test lista. Denna apparat är utrustad med en konstruktion av gummiklädsel, en högupplöst och bakgrundsbelyst display på 2,8”. NT630 Plus erbjuder även gratis uppdateringar – för alltid. Denna felkodsläsare är kompatibel med över 52 bilmärken och uppdateras frekvent för de senaste modellerna. Ett stort plus är också att felkodsläsaren levereras med en slitstark nylonväska. Lite högre prisklass men absolut värd pengarna. Stödjer både OBD1 och OBD2.

Foxwell NT630 Plus landar därför på en stabil 4:e plats.

(3:e) Välförtjänt tredje plats.

iCarsoft CR Pro
iCarsoft CR Pro har utvecklat en stöttålig och proffesionell felkodsläsare. Knapparna är silikonklädda och har taktila klick som underlättar navigeringen. Felkodsläsaren stödjer ca 40 olika biltillverkare med OBD2-uttag. En super smidig felkodsläsare i mellan prisskiktet som levererar utan som helst några krångel. Läser och rensar i princip alla felkoder på alla tillängliga system. Stort plus är att denna har stöd för dieselpartikelfiliter (DPF) och batteritestsfunktion via OBD2-porten.

iCarsoft CR Pro glider in på en välförtjänt 3:e plats.

(2:a) Stark andra plats.

Foxwell NT680
Foxwell NT680 är en heltäckande felkodsläsare som har stöd för alla bilmodeller. Här ingår modeller som har uttagen CAN, EOBD, OBD1 och OBD2. Ett professionellt diagnoseringsverktyg helt enkelt. Med denna felkodsläsare kan man spara loggar, gratis uppdateringar – för alltid, släcka servicelampor och automatisk identifiering av bilen via VIN-koden. Färgdisplay på 4.3”. En dyrare apparat men är som sagt riktigt kraftfull och proffsig.

Foxwell NT680 lyfter sig till en 2:a plats.

(1:a) Stolt första plats.

Foxwell GT80 Mini
Testvinnare! Kanske lite självklart när det speglas till priset. Felkodsläsaren är i tablet-form och är avseed för proffisonell användning. Operativsystemet är baserat på Windows 10 Pro vilket underlättar användning. Felkodsläsaren är dyr – men leverar allt man behöver och lite till. En självklar vinnare med precis allt.

Foxwell GT80 Mini, vad ska man säga? En självklar 1:a plats.

Sammanfattning
Foxwell dominerar ”Bästa felkodsläsaren 2019 – Bäst i test” likt förgående års test. Det är ingen slump att felkodsläsarna från Foxwell felkodsläsare håller hög kvalité. Genom att tillverka felkodsläsare under längre tid med olika varianter och prisklasser får man en generellt bra produkt. Söker man felkodsläsare är Foxwell det självklara valet – oavsett budget kan man förvänta sig en väl fungerande apparat som håller måttet!

Om tim karlsson

Check Also

Foxwell GT80 Mini, en trådlös felkodsläsare / bildiagnosinstrument för proffs

Om ens jobb involverar felsökning och diagnos av bilar så kan ett riktigt snabbt instrument ...