Home / Felkodsläsare / Funktionsmässigt kraftfulla och billiga felkodsläsare 2022

Funktionsmässigt kraftfulla och billiga felkodsläsare 2022

Hej på er!

fekodslasare.nu kan du läsa om allt som har med felkodsläsare och bildiagnostik att göra. Exempelvis har vi flertalet gånger skapat artiklar kring felkodsläsare som är bäst i test, marknadens efterfrågan, vilket felkodsläsare som passar just din bilmodell, jämfört olika tillverkare av felkodsläsare och mycket mer. Det absolut bästa med denna hemsida är tillgängligheten av information, tips, trix och produktrekommendationer för dig som söker en felkodsläsare. Vi försöker även att visa var du kan hitta och köpa kraftfulla och billiga felkodsläsare till det absolut bästa priset. Generellt finns det flertalet olika aktörer som säljer professionella-, universala och billiga felkodsläsare, både på webben och i butik. Vi rekommenderar att du handlar din felkodsläsare på Prylstaden för deras snabba service, goda produktkännedom och fantastiska utbud. Prylstaden är officiella återförsäljare av Foxwell och iCarsoft som är godkända och välkända felkodsläsare till alla bilmärken. I denna artikel kommer vi att lyfta fram billiga felkodsläsare till ett maxpris på 2000kr som vi anser är mer eller mindre ett måste att ha i förrådet, garaget eller i bagaget av din bil för att snabbt utföra en bildiagnos när lampor och eventuell fel uppenbarar sig.

Varför behöver jag en felkodsläsare? 

Anledningen till varför du som bilägare behöver en felkodsläsare är mångfaldig, men om du har en del fordonskännedom kan en billig felkodsläsare spara dig hundratals, om inte tusentals kronor. Generellt sett kan man säga att en felkodsläsare diagnoserar felkoder genom att läsa av och avkoda eventuella fel i fordonets styrbox. Beroende på felkodsläsare får man exempelvis varierad detalj-avläsning av felkoder, universal anpassning för bilmärken och varierad mängd av element avläsning.

Vad skiljer det sig mellan dyra och billiga felkodsläsare?

Som nämnts i stycken ovan, oftast är dyra felkodsläsare mer universalt anpassade och är kompatibel med flera (om inte alla) bilmärken medans billiga felkodsläsare exempelvis läser endast VAG (Volkswagen-Audi Group) modeller. Ett annat exempel kan vara att dyra felkodsläsare kan avläsa felkoder i mer detalj, låt säga att en sensor på avgassystemet är trasig. På dyrare felkodsläsare kan verktygen läsa av, låt säga, att det sensor “2” som är boven till felkoden. Medans de billiga felkodsläsare avläser att en sensor på avgassystemet är trasig. Ett sista exempel är att dyrare felkodsläsare kan läsa av fler områden, exempelvis motor, miljö, växellåda, bränslesystem etc. Medans billiga felkodsläsare kanske enbart avläser felkoder inom motor och miljö. 

När ska jag låta bilmekaniker felsöka min bil?

Det finns ingen speciell regel när du bör låta en bilmekaniker felsöka din bil, men generellt sett kan man säga att det beror främst på din fordonskännedom. Vad är det för nytta om du får en felkod men inte kan avläsa den och i slutändan fixa det? Vi skulle kunna säga att nästan alla bilverkstäder har i dagsläget en professionell felkodsläsare som ger en fingervisning var mekanikern ska påbörja sitt arbete. Det är dock värt att ha i åtanke att bara för att exempelvis sensor 2 på avgassystemet är boven till felkoden betyder det kanske inte att i själva verket är sensorn. Det kan exempelvis vara kabeln eller kontakten som ärgat sönder. 

En felkodsläsare ger dig en fingervisning var du ska påbörja din felsökning, inte exakta felet.

Finns det en potentiell risk med billiga felkodsläsare?

Det korta svaret är ja. Det finns en risk att med exempelvis billiga “skräp” modeller av felkodsläsare kan skada din bils elektronik, och då din styrbox/ecu. För ett tag sedan läste vi på ett forum där en bilägare hade köpt en inkompatibel felkodsläsare från utlandet med fel volt antal som skadade styrboxen. Detta resulterade i höga kostnader för bilägaren och någonting vi vill poängtera ut. Det är skillnad mellan “billiga-” och “billiga felkodsläsare”. Vårt tips är att vid minsta tveksamhet bör ni kontakta er lokala bilverkstad. Dock, det ultimata tipset här är att köp en välkänd felkodsläsare med bevisad funktionalitet.

Det finns billiga felkodsläsare som säkra och fungerar utmärkt

Med detta sagt, det finns mängder av funktionsmässigt kraftfulla och billiga felkodsläsare på marknaden. Nedan listar vi ett gäng billiga felkodsläsare vi rekommenderar dig som bilägare.

Klicka på texten under felkodsläsaren för att läsa mer om varje specifik felkodsläsare.

Billiga felkodsläsare från Foxwell

Billiga felkodsläsare från iCarsoft

Om tim karlsson

Check Also

Foxwell GT80 Mini, en trådlös felkodsläsare / bildiagnosinstrument för proffs

Om ens jobb involverar felsökning och diagnos av bilar så kan ett riktigt snabbt instrument ...