Home / Felkodsläsare / Bästa Felkodsläsaren (september, 2023) – Bäst i Test

Bästa Felkodsläsaren (september, 2023) – Bäst i Test

Felkodslasare.nu är tillbaka med årets stora test av de bästa felkodsläsarna på marknaden. I detta inlägg kommer vi att gå igenom vad en felkodsläsare är och gör, samt testa de senaste felkodsläsarna på marknaden för att se vad som passar bäst för just dig och din bil!

Vi erkänner – senaste gången vi gjorde ett test här på hemsidan var år 2019, alltså flera år sedan. Mycket har hänt sedan dess, och som vi alla vet så är den tekniska marknaden en som är under konstant utveckling. Både hårdvara och mjukvara uppdateras och uppgraderas med ljusets hastighet, och nya enheter kommer konstant ut på marknaden. Vi är därför här stolta över att presentera vår senaste topplista med de allra senaste felkodsläsarna som gör att du själv kan agera både tekniker och mekaniker där hemmavid utan att behöva slänga ut de där extra tusenlapparna. Häng med så kikar vi på vad som är aktuellt nu år 2023!’

Vad är en felkodsläsare?

Kort och gott så är en felkodsläsare ett verktyg som du kan använda dig av för att snabbt och smidigt identifiera problem med ditt fordon. Vi vet ju alla vad jag pratar om när jag talar om den där ångesten som kryper på när man ser en varningslampa lysa upp i bilen som man inte alls vet vad den beror på och varför den lyser. Med en felkodsläsare kan man enkelt koppla sig in i bilens system för att enkelt ta reda på vad det är som kan ha gått snett. Alla proffsverkstäder och bilbesiktningar använder sig av dessa även dem för att enkelt kunna hitta och identifiera problem.

Fördelarna med att ha en felkodsläsare i sin ägo är simpla: minimera skadorna på ditt fordon, ordna problemet själv, eller vägled din mekaniker och spara på så sätt värdefull tid och inte minst pengar. I denna artikel kommer vi alltså att utse den bästa felkodsläsaren år 2022, och på så sätt genom noga efterforsking hjälpa er att välja rätt felkodsläsare till just era fordon.

Hur väljer man rätt felkodsläsare?

Det finns ett stort antal felkodsläsare av diverse varumärken på marknaden, och många av dem har olika funktioner och ligger i olika prisklasser. Frågan är då, hur vet man vilken felkodsläsare som passar just mina behov?

Det man brukar börja med är att se efter vilken port bilen man vill undersöka har. Det vanligaste är OBD2 som i princip alla bilar efter år 2001 har. Bilar som är av äldre årsmodeller kan använda sig av OBD1 eller möjligtvis en annan port, och därför är det viktigt att dubbelkolla vad ens fordon har för något innan man går vidare.

Många felkodsläsare skiljer sig från varandra rätt mycket när det kommer till funktioner – vissa kan stänga av vissa typer av felkoder som andra inte kan, vissa ger dig en utförlig beskrivning av felet medan andra endast presenterar en litterär felkod för dig. I detta test går vi alltså igenom 5 olika felkodsläsare som är bäst just nu och deras funktioner, och ger dig en överblick över vad just dessa kan göra för dig!

Har du provat Mekare?

Om du äger en felkodsläsare kan du dra nytta av möjligheten att tjäna extra pengar genom att söka bland de publicerade jobben på Mekare. Det finns fordonsägare som behöver hjälp med att läsa av felkoder på sina fordon och genom att erbjuda dina tjänster och skapa ett mekaniker konto kan du få betalt för att använda din kunskap och utrustning. Å andra sidan, om du själv behöver hjälp med att läsa av felkoder och tolka dem, kan du enkelt publicera ett jobb på Mekare och få experthjälp från ett nätverk av mekaniker och verkstäder. Mekare – för att underlätta kommunikationen och samarbetet mellan fordonsägare och mekaniker för att lösa fordonsproblem på bästa möjliga sätt.

Bäst i Test – Felkodsläsare 2023

5. Foxwell NT301

Felkodsläsare, Foxwell NT301 CAN OBDII & EOBD

På plats nummer 5 hittar vi Foxwell’s NT301. NT301:an är en lätthanterlig felkodsläsare för dig som inte vill överskrida tusenlappen men ändå ha en felkodsläsare med riktigt bra funktioner och en display som visar både text och grafer över din bil. Foxwell’s OBD2-felkodsläsare hittar motorfelkoder på alla bilar med årsmodell 2001 eller senare, och även några från efter 1996. Felkoderna visas i text, och andra funktioner som finns är bland annat grafisk datavisning i realtid, O2 sensordata i realtid, mångspråkig visning på display med språk som bland annat svenska, engelska, spanska.

Foxwell NT301 är alltså en stabil felkodsläsare för främst hemmabruk som enkelt kniper 5:e platsen.

4. Foxwell NT630 Plus

Felkodsläsare Foxwell NT630 Elite

På plats nummer 4 i vårt test hittar vi åter igen Foxwell NT630 Plus, en av våra favoriter här på Felkodslasare.nu. Foxwell NT630 Plus är en utvecklad variant av dess föregångare NT630 Pro och har samma funktioner, men med en mer utvecklad slimmad design som är speciellt framtagen för användbarhet med ett hölje av gummi, en skarp bakgrundsbelyst display på 2.8″ och gratis uppdateringar livet ut.

Foxwell NT630 Plus är kompatibel med hela 52 olika bilmärken, och uppdateras konstant med ny programvara för de allra senaste bilmärkena och modellerna. Foxwell NT630 Plus stödjer inte nog med det förutom OBD2-bilar även också OBD1-bilar, så du kan vara lugn och säker på att den kommer att vara kompatibel med just din bil.

Med i paketet följer också en slitstark nylonväska som gör det enkelt för dig att ta med dig din felkodsläsare vart du än ska. Foxwell NT630 Plus hamnar alltså på fjärde plats på vår topplista, för det är den verkligen värd!

3. iCarsoft CR Pro

Felkodsläsare iCarsoft CR Pro för alla bilmärken

iCarsoft CR Pro hittar vi även i år på plats nummer 3! iCarsoft har här utvecklat en stöttålig felkodsläsare med sköna silikonklädda knappar med taktila klick som gör användningen grymt enkel, och ett av plusen är definitivt den större 4″ skärmen som gör det lättare att ta in information utan ansträngning. Men nog om designen, iCarsoft CR Pro har stöd för 40 av de mest populära bilmärkena med OBD2-uttag och kan läsa av alla felkoder man kan tänkas ha. Felkodsläsaren har även stöd för att läsa av system som många andra felkodsläsare inte kan, bland annat DPF (Dieselpartikelfilter), EPB (Elektriska Parkeringsbromsar) och SAS (styrvinkelgivare).

Allt som allt är iCarSoft CR Pro en felkodsläsare i mellanprisklassen för dig som behöver det där lilla extra och vill ta dina undersökningsförmågor där hemmavid snäppet längre än medelsvensson.

iCarSoft CR Pro kommer även med en förvaringsväska i slitstark nylon som kan husera enheten och alla dess tillbehör. Supersmidigt!

2. Foxwell NT680PRO

Foxwell’s NT680PRO slår ut sin föregångare NT680 från tidigare års andraplats!

NT680PRO har som sin lillebror stöd för att göra en komplett systemdiagnos på över 70 olika europeiska, asiatiska och amerikanska bilmärken med uttag från CAN och EOBD till OBD1 och OBD2. Utöver allt detta, så har NT680PRO dock många funktioner som föregångaren inte har, och kan bland annat läsa av system så som DPF, TPS/TBA, SAS, CVT, Odometer och många fler! Detta är alltså ett instrument för alla som vill ha en komplett detaljerad överblick över alla sorters fordon man kan tänkas ha, och är perfekt för dig som jobbar på verkstad och är proffsmekaniker eller tekniker, men även för dig som är bilentusiast och är en gör-det-själv-person!

NT680PRO kommer som alla andra av Foxwell’s felkodsläsare med gratis uppdateringar livet ut för de allra senaste bilmodellerna och systemen, och har massor av inbyggda språk, bland annat Svenska, Engelska, Spanska, Tyska, Ryska och många fler! Inte nog med detta får man även med en snygg väska med plats för felkodsläsaren och alla dess tillbehör. NT680PRO är helt klart värd andraplatsen!

1. Foxwell i70 PRO

Foxwell i70 PRO, Professionellt Trådlöst Diagnostikverkyg och Felkodsläsare för alla Bilmärken

Testvinnaren i år 2022’s test av den bästa felkodsläsaren på marknaden är ingen mindre än Foxwell i70 PRO! Denna nya felkodsläsare från Foxwell är den uppdaterade versionen av tidigare års testvinnare GT80 Mini med nya funktioner, uppdaterat Android-baserat gränssnitt och med en kraftfull 4-kärnig AMD Cortex-processor som gör denna felkodsläsare optimerad för felsökning. Foxwell i70 PRO är valet bland de flesta proffsmekanikerna och det är inte svårt att förstå varför!

LED displayen på 8″ gör det superenkelt att navigera sig runt de lättförståeliga menyerna, och vår favoritfunktion är att denna felkodsläsare i tabletform är helt trådlös! Yes, den använder sig av Bluetooth 4.0 och ansluts enkelt via den medföljande VCI-dongeln som man bara kopplar in i bilen och sen parar med i70 PRO. Felkodsläsaren kan även anslutas till WiFi och kan på så sätt ladda ned uppdateringar som, med alla Foxwell’s felkodsläsare, är gratis livet ut. Inget krångel med sladdar alltså.

Foxwell i70 PRO har en mängd funktioner och är kompatibel med i princip alla bilmärken och modeller ända fram till de senaste 2022-modellerna. Felkodsläsaren har också en smart inbyggd Auto Scan-funktion som inom några sekunder skannar hela bilens system och kommer med 24/7 support från Foxwell’s team via TeamViewer.

Allt som allt är Foxwell’s i70 PRO en riktig proffsfelkodsläsare som varje garage och verkstad borde ha bland sina verktyg, och den är även en solklar vinnare i vårt test! Grattis till Foxwell i70 PRO!

Sammanfattning

Som vi ser så dominerar Foxwell’s felkodsläsare testet i år, och det är ingen slump. Foxwell är enligt oss just nu bäst på marknaden i alla prisklasser, och med sin förstklassiga support, felkodsläsarnas många inbygga funktioner, stöd för många olika språk och livstids uppdateringar är de enligt oss det självklara valet när det kommer till felkodsläsare just nu, och vi ser fram emot att se vad de kommer att överraska oss med i framtiden. Ett stort tack till Foxwell!

Om admin

Check Also

Foxwell GT80 Mini, en trådlös felkodsläsare / bildiagnosinstrument för proffs

Om ens jobb involverar felsökning och diagnos av bilar så kan ett riktigt snabbt instrument ...